tiistai 16. tammikuuta 2018

Työkyvyttömille työkykyisille tiedoksi.

Tuli sitten kirjoitettua erääseen keskustelupalstaan juttu,  jonka mielestäni jokaisen vakuutuslääkäreiden kanssa "taistelevien" on hyvä tietää. Joten kopioin ja julkaisen tekstin sellaisenaan myös täällä.Eli;

Työkyvyttömille työkykyisille tiedoksi.


Jos olet työkyvytön ja joudut kuitenkin elämään esim. ansiosidonnaisella tai työmarkkinatuella, niin muistathan että sinulla on mahdollisuus hakea, aina vuoden jälkeen, taas KELAn sairauspäivärahaa.

http://www.kela.fi/tyokyvyttomyyselake-ja-kuntoutustuki

Sairauspäivärahaa maksetaan yleensä enintään 300 arkipäivältä eli noin vuoden ajan. Tämän jälkeen samasta sairaudesta maksetaan sairauspäivärahaa yleensä vasta sitten, kun olet ollut vuoden työkykyinen.


Vaikka olen sairaslomalla vakituisesta työsuhteesta. niin tästä huolimatta täytin tämän ehdon, koska olin myös työkkärin kirjoilla ”työkyvyttömänä työnhakijana”.

Jos asiat menisivät kuten kuuluisi niin,300 sairauspäivärahapäivän jälkeen kuuluisi saada/hakea kuntoutustukea ( == määräaikainen työkyvyttömyyseläke). Ja työkyvyttömyyden edelleen jatkuessa, kuuluisi saada/hakea työkyvyttömyyseläkettä.

Mutta koska näistä lakisääteisistä sairasetuuksista päättävät vakuutuslääkärit, niin käytäntö/todellisuus on aivan toinen. Ensimmäisen tällaisen vakuutuslääketieteellisen kauko/ihmeparannuksen minun väitetään saaneeni/kokeneeni sinä päivänä, kun maksuvelvollisuus(kuntoutustuki) siirtyi työeläkeyhtiöni maksettavaksi. Koska olen, saamastani vakuutuslääketieteellistä kauko/ihmeparannuksesta huolimatta edelleenkin työkyvytön, niin asiani on edennyt seuraavasti:

1. vuosi (300pv), KELAn sairauspäiväraha

2.vuosi, työttömyyskassan päiväraha
Tämä työttömyyskassan päiväraha myönnettiin vain, jos on työkkärin kirjoilla työnhakijana. Lisäksi vaadittiin niin työkkärissä kuin työttömyyskassakin, että on todettu työkyvyttömäksi (molemmat tahot vaativat B-lausunnon työkyvyttömyydestä)

3.Vuosi, KELAn sairauspäiväraha
Saman sairauden takia saa sairauspäivärahaa kun on ollut vuoden työkykyinen. Täytin tämän ehdon koska olinhan ollut vuoden työkkärissä työnhakijana (tämä vaati aika pitkän ”kirjeenvaihdon” KELAn kanssa)

4.vuosi, työttömyyskassan päiväraha
Taas molemmat (TE ja työttömyyskassa) vaativat B-lausunnon työkyvyttömyydestä)

5.Vuosi, KELAn sairauspäiväraha
... ...
6.Vuosi, ”työttömän” työmarkkinatuki
7.Vuosi, KELAn sairauspäiväraha
….. ….

Vakuutusoikeuden hylkypäätöksen jälkeen, sainkin jo seuraavanlaisen ”ennustuksen”:

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo hylkää työeläkekuntoutusta koskevan hakemuksenne, koska ei ole todennäköistä, että työkyvyttömyys uhkaisi Teitä lähivuosina.


Vaikka KELA oli jo vuosia sairauspäivärahaa sairauteni/työkyvyttömyyteni takia myöntänyt, niin tämän yllä olevan ”ennustuksen”, myötä myös KELA, totesi minun olevan työkyvytön työkykyinen. Nämä molemmat KELAn päätökset luettavissa:
http://sairaankarutodellisuus.blogspot.fi/2018/01/vakuutuslaakari-tyokyvyton-tyokykyinen.html

… eli minunkin ”taisteluni” jatkuu …. edelleen ….

Terveisin:
Vakituisesta työsuhteesta sairaslomalla oleva, työkyvytön työkykyinen työtön työnhakija.

ps.
Kaikesta huolimatta, käykääpä ”äänestämässä” ja pistäkää jakoon:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2787 Asiantuntijalääkärit pois Kelasta
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2745 Työkyvyn arvioinnin valta takaisin potiladen lääkäreille työkyvyn arvioinnissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.